22 Şubat 2012 Çarşamba

Saçlar Hakkında Herşey


Okan Bayülgen'le 'Muhallebi Kralı' dün gece saçlarımız hakkında merak ettiğimiz her şeyi bize sundu. Hatta hayatımda ilk kez saçla ilgili bu kadar bilgilendirici ama aynı zamanda sempatik bir program izlemiş oldum.


Hayat C.CANKOREL

http://medyagalaksisi.com/

Saç.

Kalın-ince telli, uzun-kısa, kabarık-düz, esmer-sarışın, kel-dolgun.

Hele biz kadınların en kıymetlisidir belki saç. Moralimiz bozulduğunda veya kendimizi aşırı iyi hissettiğimizde, soluğu kuaförde alırız. Bazen kafamız atar acayip modellerde kesim yaptırır, bazen de henüz tek tel beyazımız olmamasına rağmen boyatırız. Çünkü kadının saç boyatması normal karşılanır. Kızıl, kahve, siyah, sarı hatta gerekirse mavi-mor gibi uçuk renkleri hep görürüz etrafımızda. Çoğumuzun saç rengi de orijinal değildir. Benim de değil! 18 yaşımdan beri 'keyfi' sebeplerden dolayı boyatıyorum.

Dün geceki 'Muhallebi Kralı', kavramsal eğlence programı olmasının getirdiği güzellikle; saçla ilgili öğrenilmesi gereken her şeyi önümüze sundu. Prof. Dr. Meral Şaşoğlu, Op.Dr. Selahattin Tulunay ve kuaför Orhan Bademli konuşmalarıyla muhallebinin kralına damgalarını vurdular.

Kıl ile tüyün farkını bilmiyordum örneğin. Tüy, ince ve zayıf olana deniyormuş; 'kıl' ise daha kalın olanı. Saçlar 'tüy' olursa sağlıksız, vücudumuzdaki diğer tüyler kalınlaşıp kıla dönüşürse bu defa o sağlıksızlık alameti demekmiş. Kadınlar ve ayvanın üzerine bulunana 'tüy' denirmiş. Erkektekiler ise kıl.

Kadınlarda eğer aşırı saç dökülmesi olursa, 'erkek tipi saç dökülmesi' denilirmiş. Suçlusu ise erkeklik hormonu... Her kadında biraz 'erkeklik', her erkekte biraz 'kadınlık' hormonu var. Önemli olan hormonların birbirine karışıp kendini abartmaması::) Dengezislikler o zaman oluşuyor.

Saç dökülmesi çok basit bir stres kaynaklı olabileceği gibi, belki altında yatan bir kanserden sebepli kansızlıktan dolayı da olabiliyormuş. Sözün özü, 'eyvah saçım dökülüyor' diyen, öncelikle altta fiziksel bir rahatsızlığın yatmadığını garanti etmeli.

Erkeklerin saç boyatması ise ayrı bir konu... Ben diyorum ki biz hanımlar dilediğimiz gibi saç boyatıyoruz, erkeklerin ne günahı var? Neden o kadar sorun yaratıp da gidip gizli gizli boyatıyorlar? Kadın-erkek eşitliği yok mu bu dünyada?:)) Önemli olan, boyanın kendini çaktırmaması. Bazı erkeklerde sahiden 'boya' diye bağırıyor. Fakat bazıları eğer söylemeseler boya olduğunu anlamıyorsun bile (Örnek: Okan Bayülgen).

Bir de reklamlarda izlediğimiz saç ürünlerinin hepsinin birer ticari aldatmaca olduğunu öğrendik dün gece. Dolgun saçlar için çekilen reklam filmlerinde, kadının varolan saçına 'destekle' iki misli saç eklendiğini bilmiyordum. Ben izleyip izleyip 'Bir insanın nasıl bu kadar saçı olabilir?' der dururdum. Kandırılan salaklardan biriyim yani! İtiraf edeyim, reklamlardan gördüğüm bazı ürünleri gidip satın almışlığım da vardır.

Dahili veya harici kullanılan 'saç çıkartıcı' (!) hiçbir ürüne de inanılmaması gerektiğini uzmanların ağzından duyduk. Reyhan Tüysüz çok esprili ama doğru bir tweet attı program sırasında. 'Onu ye bunu iç onu sür bunu sür hepsi boş. Dökülecek saç başta durmaz' diye yazdı. Akacak kan damarda durmaz gibi yani, dökülecekse pek bir şey yapılamıyor...

Program sırasında Okan Bayülgen'e atılan bazı tweetleri de gördüm 'Tabii senin saç dökülme problemin yok, böyle bir program yapıyorsun. Biz keller ne yapalım?' diye. Eğer birisi şampuan reklamında oynayacaksa, hiç dışarıdan 'dolgunaştırıcı destek' falan filan almadan bu kişi Okan Bayülgen olabilir. Yakından da görmüş biri olarak ne sağlıklı saçlarının olduğunun duyurusunu yaparım.

'Muhallebi Kralı'ndan da her hafta çok faydalı bilgiler alıp dağarcığıma eklediğimi belirterek yazıyı noktalarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder